RO-Fordított ozmózis rendszer


AKCIÓK !!!


Szűrés vagy Fordított Ozmózis

 

Az egyszerű átfolyó rendszerű szűrés a káros anyagoknak csak egy részét távolítja el. Sajnos a forralásnál csak a baktériumok pusztulnak el, a vírusok és vegyi anyagok,nehézfémek a vízben maradnak. A klórozás fertőtleníti a vizet, de az emberi szervezetre gyakorolt hatása nagyon káros és kellemetlen ízű és szagú lesz a víz. A hagyományosnak számító víztisztítási eljárások tehát jól használhatók amikor a mosó- fürdővíz tisztításáról van szó. Amikor azonban az ivóvizen keresztül közvetlenül az egészségünk a tét nem elégedhetünk meg ennyivel.
A fordított ozmózis elvén működő víztisztító egy lépésben eltávolítja a vírusokat, baktériumokat, vegyszereket, még a radioaktív részecskéket is kiszűri. A PROTFILT Kft. segítségével birtokunkban van a megoldás, amely a legtökéletesebb víztisztítási eljárást képes a nap miden órájában lakásunkban produkálni. Víztisztító berendezésünk a fordított ozmózis elvét használja ki. Ez az évtizedek óta használatos eljárás a tengeren hajózók, űrhajósok, tenger mellett élők ivóvízproblémáit oldja meg.

 

 


Mi is az ozmózis?

 

Az ozmózis egy spontán oldószer (általában víz) külső behatás nélküli áramlási folyamata egy félig-áteresztó membránon keresztül az alacsonyabb koncentrációjú oldatból a magasabb koncentrációjú oldat felé. A félig áteresztő hártyák olyan résekkel rendelkeznek, amelyek csak bizonyos mérethatár alatti részecskéket engednek át, tehát a membrán átengedi az oldószert (vizet), de nem engedi át az oldott anyagot (a vízben lévő szennyeződéseket). Az ozmózis oka az ozmotikus nyomáskülönbség amit az oldatok koncentráció különbsége hoz létre. Ozmózis akkor jön létre amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az oldott anyagok koncentrációs különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás.


Mi a fordított ozmózis (FO)?

 

A fordított ozmózis (FO) egy olyan víztisztítási megoldás, amely eltávolítja a szerves szennyeződéseket, az oldott részecskéket, a nehézfémeket, a baktériumokat és a vírosokat is az ivóvízből.

A tökéletes tisztítást az un. Vékony Film Membrán Technológia (VFMT) teszi lehetővé. A vizet egy speciális membrán szűri meg, ami csak a tiszta vízmolekulákat engedi át. A különféle szennyezőanyagok ezzel szemben nem tudnak a membránon áthatolni. Ezeket a rendszer a szennyvízelvezetőbe továbbítja.

Ha zárt rendszerben nyomást gyakorolunk az oldatra, akkor az oldószer, vagyis a tiszta víz átlép a hártyán a hígabb oldat felé, míg a nagyobb koncentrációjú, "szennyezett" folyadék eltávozik. Ezzel az eljárással lehet a például a sót kiválasztani a tengervízből. A fordított ozmózis során tehát az oldószer (tiszta víz) áramlik külső nyomás hatására a félig áteresztő rétegen keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú felé (tisztított víz).

A víz tisztítására kialakított membránok mentén a tisztítandó víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyeződéseket. A víztisztításnak ez a módja minden eddiginél hatékonyabb, hiszen a membrán tulajdonságaiból adódóan a szűrő eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is az ivóvízből.

A fordított ozmózis az ivóvíz tisztításának ma ismert egyik leghatékonyabb technológiája.


A PROTFILT FOR5 berendezés működési elve

A két vagy háromszorosan előszűrt vizet a membránházba juttatjuk, és így a speciálisan szerelt, felcsévélt membránok közé kerül. Itt a szennyezett víz kettéválik a következőkre:

Permeátum: a tiszta víz, mely a membrán pórusain átjutva nyomását veszítve, a központi csövön összegyűlve szabad kifolyással távozik a gyűjtőtartályba, vagy a felszerelt csapon keresztül kiengedjük.

Koncentrátum: a membrán felületén palástirányban végigszaladó, szennyeződésben egyre nagyobb töménységű víz, a belépéskor tapasztalt nyomásértéken a membrán túloldalán távozik

A Fordított Ozmózis ivóvíz utótisztító kisberendezés olyan szűrő, melynek nyílása 0,0001 mikron, a baktériumok nagyságrendjénél 1000-szer, a vírusokénál pedig 100-szor kisebbek, így azok a szűrőn nem tudnak áthatolni, visszamaradnak és a koncentrátummal a lefolyón keresztül eltávoznak az ivóvízből.

A három lépcsős előszűrés esetén, a szennyezett víz első lépésben a 20 mikronos polipropilén betétes üledékszűrőn halad keresztül, ami a nagyobb lebegő szennyező-részecskéket tartja vissza.
A második lépcső egy aktívszenes szűrő, amely kókuszhéjas aktívszén granulátumokból áll. Ez eltávolítja a klórt és a szerves szennyeződéseket. A kaszkádrendszer harmadik foka egy 5 mikronos polipropilén szűrő. Ez felfogja az olyan szennyeződéseket, mint a homok, az iszap, vagy a rozsda.

A két lépcsős előszűrés esetén az első az 5 mikronos polipropilén szűrő, a második pedig az aktívszenes szűrő.

A Fordított Ozmózisos Membrán (a következő lépcső) eltávolítja a vízben oldott összes szennyezőanyag 96-99,9%-át éppúgy, mint a baktériumokat, a gombákat és véglény tömlőket. A 
membrán (20C fok és min. 2,8 bar esetén ) akár napi 250 liter ivóvíz tökéletes megtisztítására képes.

Az utolsó lépcső egy utószűrés, melynek során egy aktívszenes szűrő távolítja el a vízből az esetleges gázmolekulákat, amelyek a víz ízének megváltozását eredményezhetnék.

A tiszta vizet egy nyomás alatt levő tartály (15 l) tárolja, amely közvetlenül a mosogatóra szerelt csapra van kötve.

Az FOR készülék egyszerűen beszerelhető bármely mosogató alá és bőséges mennyiségű egészséges, kristálytiszta vízzel látja el az egész családot.

A legjobb eredmény érdekében olvassa el figyelmesen a vásásrláskor mellékelt beszerelés és üzemelés részleteit tartalmazó Gépkönyvet.

 


A fordított ozmózissal működő víztisztító előnyei

 

A fordított ozmózis eljárással készített ivóvíz tulajdonságai:
- Állandó minőségű ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is. 
- Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz. 
- Nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat 
- Hosszantartó jégkocka készíthető a tiszta vízből. 
- Javítja az italok és ételek ízét. 
- Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Pl. ez a víz nagyon alkalmas a magas vérnyomásban szenvedő betegek kezelésére, akiknek nátriumszegény diétán kell élniük. 
- Ideális a vasalók, kávéfoző, teafőző , párologtató üzemeltetéséhez, ugyanis a Ca és Mg hiánya miatt nem jelentkezik a vízkő.
A fordított ozmózissal létrehozott ivóvíz az emberi szervezet számára nagyon kedvező:
- Nem tartalmaz ásványi anyagokat, így a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetből. 
- Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit. 
- Az ozmózis víz homeopátiás gyógymódokhoz jól használható.

Jelenleg az egyéb, ismert víztisztítási technológiák közül (szálas szűrők, aktív szenes szűrők, ioncserélő, desztillálás, UV fertőtlenítés, Fordított Ozmózis) a tiszta, jó szerkezetű, egészséges ivóvíz csapvízből történő nyerésére a legtökéletesebb megoldás a PROTFILT Fordított Ozmózis elve alapján működő víztisztító berendezése.

A piacon kapható berendezések ásványianyagokban nagyon szegény vizet állítanak elő ( 5-10 mg/l ).
Az ÁNTSZ előírása szerint az ivóvíz min. 50mg/l CaO megfelelő ( 5nk fok ) ásványi anyagot kell tartalmaznia.

A PROTFILT készülékeiben elhelyezett ásványianyag-patron a megtisztított vizet előre meghatározott mennyiségű ásványi anyaggal látja el, így kellemes, jó ízhatású, forrásvíz minőségű ivóvizet nyerünk. Ezt a vizet a szervezet pár nap múlva megszokja és kívánja. A berendezés felszerelése után a család egyetlen tagjának sem jelent majd gondot, hogy az egészségéhez szükséges vízmennyiséget élvezettel fogyassza el. A PROTFILT típusú Fordított Ozmózis ivóvíz tisztító berendezéssel hosszú távon biztosíthatjuk családunk tiszta víz szükségletét, amely hosszú távon mindannyiunk egészségének záloga.

A Protfilt Kft a háztartásokban jelenleg elérhető legjobb vízminőséget biztosítja, rendkívül kedvező áron.


Érdekességek

 - A fordított ozmózist legelőször a haditengerészetnél használták a sós tengervízből ivóvíz előállítására.
- A 60-as években a hidegháború idején tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív hadviselés esetén keletkező szennyeződések kiszűrésére.
- A 70-es években a műanyagipar fejlodése a membránok eloállításában lehetővé tette a fordított ozmózisos víztisztítás bevezetését a háztartásokban is.
- 1991-ben az öbölháborúban az amerikai hadsereg 8000 db RO membrános készüléket használt az ivóvíz előállítására.
- Az egészségügyben a magas vérnyomás kezelésben és a vesedialízis során nagyon hatékony a fordított ozmózissal tisztított víz használata.


Készülékek (leírás, árak)

 

ÁNTSZ engedély iktatószáma: KEF-817-3/2012

 Származási hely: Európai Unió (Németország, Lengyelország)                

MEGÉRKEZETT! Közvetlen átfolyású (35-40 liter/ óra) fordított ozmózisos víztisztító.

Ár: Bruttó 131.000 Ft 

ARO-4-1 (2) négy lépcsős szűrő
5 mikronos PP előszűrő, CTO aktívszenes szűrő, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő, utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag

Ár: 40.000 Ft + Áfa

 

ARO-6-1 (2) - öt lépcsős szűrő
5µ PP előszűrő, CTO aktívszenes szűrő, 1µ PP előszűrő, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő, utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag

Ár: 46.000 Ft + Áfa 
                      

 

ARO-6-1P- öt lépcsős nyomásfokozós szűrő
5mikronos PP előszűrő, CTO aktívszenes szűrő, 1mikronos PPelőszűrő, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő, utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag

Olyan helyekre indokolt, ahol a hálózati nyomás nem éri el a 2,8 bar értéket.

Ár: 66.000 Ft + Áfa

ARO-6-1P-UV - öt lépcsős nyomásfokozós és UV lámpás szűrő
5mikronos PP előszűrő, CTO aktívszenes szűrő, 1mikronos PPelőszűrő, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő, utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag

Olyan helyekre indokolt, ahol a hálózati nyomás nem éri el a 2,8 bar értéket és igényt tartanak az UV lámpás csírátlanításra

Ár: 84.000 Ft + Áfa

ARO-SL5-1 (2) lépcsős kompakt, falra szerelhető szűrő
5 mikronos PP előszűrő, GAC aktívszenes szűrő, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő, utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag

Ár: 46.000 Ft + Áfa

 

Magyarországon csak a PROTFILT Kft.-nél
NEW LINE
 !!! - Bluefilters szabadalom

ARO-6-NL-1 (2)- 5 lépcsős kompakt szűrő
5 mikronos PP előszűrő patron, PP-aktívszén kombipatron, GAC aktívszenes patron, 75GPD membránszűrő, GAC aktívszenes utószűrő-utósózó patron, 12 literes műanyag tartály, kerámiabetétes csaptelep és a beszereléshez szükséges összes anyag.

Ár: 50.000 Ft + Áfa

ARO-AQ 3 lépcsős akvárium töltő szűrő
5 mikronos PP előszűrő, GAC aktívszenes patron 75GPD membránszűrő és a beszereléshez szükséges összes anyag

Ár: 22.000 Ft + Áfa

 

 

Vásárlás előtt tisztázni kell, a szűrőt mire is szándékozzák használni? - ivásra vagy olyan célra, ahol az ásványi sók nem kívánatosak pld. vasaló, párásító készülék, kávé-teafőző, akvárium feltöltés, jégkocka előállítás stb. Ha csak ivásra használják, akkor az egykarú csapos kivitelt, ha másra is, akkor a két karú csapot javasoljuk, mely lehetővé teszi sómentes és sóval dúsított vízvételt is.
Készülékeink kialakítása lehetővé tesz bármilyen igény szerinti módosítást, bővítést. Külön igényre a készüléket ellátjuk BIO és/vagy GRAND energizáló patronnal is.

AC-IL-BIO patron 
szelektált kerámia( fémoxidok ) golyócskákból összeállított egység, mely a szemünk által nem érzékelt, de az élő sejtek számára fontos infravörös súgárzást (6-10 mikron hullámhossz) bocsátanak ki

Ár: 3.800 Ft + Áfa

AC-IL-GRD energetizáló patron
oly módon változtatja meg a víz fizikai tulajdonságait
, hogy a vérkeringésre élénkítő hatása legyen

Ár: 5.600 Ft + Áfa

Minden készülékhez részletes Gépkönyvet mellékelünk, melyben megtalálja a beszereléshez, üzemeléshez és karbantartáshoz szükséges összes útmutatót.
- készülékeinkhez csatolt alkatrész csomag tartalamazza a beszereléshez szükséges összes kelléket, így nincs szükség csupán egy fúróra, csavarhúzóra, csőfogóra és egy éles késre.
- a beszerelés valamint a szűrőbetétek cseréje sem igényel képzett szerelői tapasztalatot
, a vásárló maga is megteheti
- az összes csere szűrőbetét, ozmózis membrán, csatlakozók és egyéb kellékek bemutatótermünkben megvásásrolhatók vagy postai utánvéttel megrendelhetők

AC-PP-10-1, AC-PP-10-5 előszűrő: 480 Ft + Áfa (csere 6 havonta)
AC-CTO-10 aktívszén: 1.400 Ft + Áfa (csere 6 havonta)
TW30-1812-75 membrán: 8.600 Ft + Áfa (csere 2-3 évente)
AC-IL-GAC aktívszén: 2.200 Ft + Áfa (csere 12 havonta)
AC-IL-MIN utósózó patron: 2.800 Ft + Áfa (5.000 liter vagy 12 havonta)
AC-10-NL betétek (PP, SC, GAC, MIN): 2.600 Ft + Áfa (csere 6 havonta)
AP-UVL-BULB Ultraibolya cserelámpa: 9.000 Ft + Áfa (12 havonta)


Nagyobb térképre váltás

Copyright © Protfilt® 2017